Herr / 20 juli 2021

Oavgjort i avbrutet genrep

De svenska herrarna mötte i dag Norge i en träningsmatch i Fukuoka. Matchen, som avbröts på grund av halt golv efter 52 minuter, slutade 26–26.

Både Sverige och Norge har laddat i Fukuoka innan avresan till OS-byn i Tokyo i morgon och OS-premiären på lördag. I dag möttes länderna i en inofficiell landskamp där ledare från respektive namn dömde, skötte sekretariatet och rotade golvet.

På planen var det dock full fart på spelarna och tempot var stundtals högt. Sverige inledde bäst och tog ledningen fem gånger, Norge kvitterade lika många gånger innan de tog ledningen för första gången när de gjorde 6–5. Sedan ledde norrmännen fram till halvlekens sista sekunder då Daniel Pettersson gjorde 15–15.

Även i inledningen av den andra halvleken var det Norge som satt i förarsätet, men efter tre raka svenskmål byttes 17–19 till en 20–19-ledning. Sverige hade sedan 24–22 och 24–23 innan tre norska mål gav 25–26, men därefter följde en kvittering från Lucas Pellas när det återstod nio minuter av matchen.

Det blev matchen sista mål, för en minut senare beslutade lagen gemensamt att avbryta matchen då golvet i hallen blev för halt.

– Det fanns ingen anledning att riskera spelarnas säkerhet. Vi var nöjda med det vi hann se under den tid vi spelare och det var samma för Norge. Vi kunde byta på klockan och se spelarna prestera på planen och vi åker till Tokyo med ett gott självförtroende, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

SVERIGE–NORGE 26–26 (15–15)
Sverige: Hampus Wanne 6, Jonathan Carlsbogård 4, Daniel Pettersson 3, Felix Claar 3, Niclas Ekberg 2, Lukas Sandell 2, Max Darj, Oskar Sunnefeldt, Fredric Pettersson, Albin Lagergren, Jonathan Edvardsson, Lucas Pellas.
Norge: Magnus Jøndal 8, Sander Sagosen 4, Petter Øverby 4, Harald Reinkind 3, Kevin Gullriksen 3, Christian O’Sullivan 2, Magnus Fredriksen, Magnus Abelvik Rød.
Domare: Thomas Forsberg, Sverige & Joar Gjede, Norge.
Publik: 15 (Teriha Sekisui, Fukuoka, Japan).