Nyheter

Dam / 3 juli 2024

De Jong och Granat stärker upp

Damlandslaget fortsätter sina OS-förberedelser och har i eftermiddag samlats i Göteborg. Förutom de 17 OS-uttagna spelarna har Daniela de Jong och Felicia Granat kallats in för att stärka upp på veckans samling. 

Nederländerna står för motståndet två gånger om den här veckan – först i en officiell landskamp i Scandinavium i Göteborg på fredag, sedan i en inofficiell landskamp i Uddevalla på söndag. Däremellan kommer träningar, teoripass och besök på Partille World Cup att äga rum.

17 spelare har sedan tidigare tagits ut till OS och var samlade på Playitas över midsommarhelgen. Utöver dessa kommer ytterligare två spelare att finnas på plats under hela eller delar av den här samlingen. Daniela de Jong, som spelade VM i vintras, finns med hela veckan medan Felicia Granat, nyss hemkommen från U20-VM i Nordmakedonien, tränar med landslaget till och med fredag.

– Det underlättar på våra träningar att vi kan ha med två extra spelare för att avlasta de andra och få bättre flyt i träningarna. Daniela var i högsta grad med och slogs om en OS-plats och Felicia är en oerhört duktig försvarsspelare som vi kommer att ha stor nytta av de inledande träningarna här, säger förbundskaptenen Tomas Axnér.

Efter veckans samling väntar några dagar på hemmaplan för spelarna innan de samlas i Eskilstuna den 13 juli då det officiella förlägret äger rum. Avresa till Paris sker 21 juli och 25 juli är det OS-premiär mot Norge.

OS-sidan med trupper och spelschema

Foto: Bildbyrån & Kolektiff