Nyheter

Dam / 4 september 2018

Linn Blohms EM-dröm lever: "Upp till mig att prestera"

Redan när Linn Blohm förra hösten offentliggjorde hon skulle bli mamma hade hon siktet inställt på EM i Frankrike i december i år. Nu är hon tillbaka i landslaget lagom till den sista samlingen innan mästerskapstruppen ska tas ut.
– Jag är väldigt glad och stolt, det här betyder oerhört mycket för mig, säger den 26-åriga mittsexan.

• • •

Senaste landskampen Linn Blohm spelade var premiären i EM-kvalet mot Makedonien i september förra året. Då var hon redan gravid och missade VM i Tyskland i december innan mon blev mamma till Wilton i slutet av mars.
Redan ett par veckor efter födseln var hon redo för comeback, men i stället åkte hennes dåvarande klubb FC Midtjylland ur det danska slutspelet.
– Graviditeten gick jättebra och jag hade en plan att vara med i slutspelet, men eftersom det inte blev någon semifinal så blev det ett par extra veckor och det var nog ändå bäst så, säger Blohm, som i somras lämnade Jylland för den danska huvudstaden och mästarlaget där hon gjort landslagskollegorna Johanna Bundsen, Jenny Alm, Hanna Blomstrand och skadade Marie Wall sällskap.
– Att jag kände så många innan gjorde att jag kom väldigt snabbt in i det och det har känts väldigt positivt hittills. Min spelstil och jag som person passar väldigt bra in i laget. Det finns en trygghet i att jag känner så många och jag och Jenny (Alm) spelade ju i Sävehof tillsammans också.
– I princip alla bor på samma gata och cyklar jag snabbt så är jag i hallen på 45 sekunder.
Hon är förstvalet på linjen i klubblaget och har spelat runt 50 minuter per match i inledningen av ligan där laget vunnit en match och förlorat en. Till hösten blir det spel i Champions League, en bonus för Blohm, som redan hade skrivit på för klubben innan titeln bärgades.
Formen rör sig stadigt uppåt och för varje vecka känner hon skillnad rent fysiskt. Glädjen att vara tillbaka på handbollsplanen är stor.
– Det är sjukt kul och jag längtade verkligen efter att komma tillbaka igen. Hur mycket man än intervalltränar så är det ändå inte samma sak som att springa på banan.
Nu är hon alltså tillbaka i landslaget igen. Hon följer med och tänker visa Henrik Signell att hon ska spela EM.
– Jag har varit borta länge, så jag är jätteglad över den här chansen. Sen är det upp till mig att ta den och prestera för att vara med och slåss om en plats i EM. Det är där jag vill vara med.
Text: Daniel Vandor
Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån