Nyheter

Dam / 23 november 2018

Mässing: ”Det är skytte jag är bäst på"

Hon leder skytteligan i SHE – i kväll får Mikaela Mässing chansen att visa upp sig och sitt skytte även i landslagströjan när Sverige tar emot Montenegro.

• • •

När Johanna Westberg tackade nej till EM av privata skäl slog förbundskaptenen Henrik Signell numret till H65 Höörs skyttedrottning Mikaela Mässing.
24-åringen från Mölndal har visat storform under hösten, såväl i SHE som i EHF-cupen, och imponerade även när hon landslagsdebuterade i en träningsturnering i Sydkorea i somras där hon för första gången fick dra på sig A-landslagströjan.
De fyra matcherna i Seoul – två mot Sydkorea och två mot Ukraina – innebar 20 mål från Mässings högerslägga.
Ändå blev hon förvånad när hon fick beskedet från Henrik Signell att hon ska spela EM och därmed fick ställa in en planerad semesterresa och också ta ledigt från arbetet som elevassistent.
Faktum är att hon just nu har det näst bästa målsnittet av alla damer i den svenska landslagshistoriken. Bara Mia Hermansson-Högdahl (5,05) har ett högre målsnitt än Mässings 5,00.
Även om det snittet lär bli svårt att upprätthålla finns det all anledning att se 24-åringen i såväl uppladdningen inför EM som under slutspelet i Frankrike.
– Det är skytte jag är bäst på, sen får vi se om jag kommer in på planen. Det återstår att se, säger hon inför kvällens match mot Montenegro i Trollhättan.
Montenegro leds av Sveriges tidigare förbundskapten Per Johansson och är ett land som Sverige har minusstatistik mot.
– Det är ett bra lag och vi måste vara aggressiva och möta upp deras aggressivitet, kriga på och försöka vinna matcherna,
Hur har de första dagarna med landslaget varit?
– Det har varit jättebra. Jag var jättenervös inför, att ingen skulle tycka om mig, men det verkar som om de tycker om mig och tjejerna är snälla.
Viss internationell erfarenhet har Mässing, dels de fyra landskamperna i somras men också en hel del spel i Europacuperna med H65 Höör.
– Men det är en helt annat sak, det går inte att jämföra. Klart att vi spelat ute i Europa ute med klubblaget, men det är helt annat grej det här och det blir absolut svårare.
Kvällens match mot Montenegro startar klockan 19.00 och även på TV10 och Viaplay.
Text: Daniel Vandor
Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån