Nyheter

Dam | Herr / 23 november 2018

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Damerna spelar dubbla landskamper mot Montenegro inför avresan till EM i Frankrike nästa vecka och flera av herrspelarna är i farten i Champions League, EHF-cupen och Bundesliga. Här är matcherna med svenska landslagsspelare som sänds i svenska kanaler eller streamingtjänster.

• • •

FREDAG
19.00 Sverige–Montenegro
Sänds på TV10 & Viaplay
De svenska damerna samlades i Trollhättan i tisdags för att ladda för EM i Frankrike som inleds nästa vecka. Innan avresan till Nantes spelar laget två matcher mot Montenegro, som coachas av den tidigare svenske förbundskaptenen Per Johansson. Laget har haft en del frågetecken inför den här matchen, men samtliga spelare finns med i matchtruppen inklusive Bella Gulldén och Johanna Bundsen.
LÖRDAG
17.30 Pick Szeged–Paris SG
Sänds på Viaplay & Viafree
Kim Ekdahl Du Rietzs PSG är det enda obesegrade laget i herrarnas Champions League och också det enda laget som slagit Jonas Källmans Pick Szeged (33–31 för tre veckor sedan). Nu möts lagen igen och PSG har chansen att koppla ett rejält grepp om förstaplatsen som också ger direktavancemang till kvartsfinalen.
SÖNDAG
16.00 Drammen HK–THW Kiel
Sänds på Viaplay
Kiel har visat oerhört fin form på slutet och särskilt svenskarna där. I första matchen mot Drammen gjorde Niclas Ekberg och Lukas Nilsson fem mål vardera och i segermatchen mot Füchse Berlin (26–22 i går var Nilsson planens gigant med åtta mål medan Ekberg, som ligger fyra i Bundesligas skytteliga, svarade för sex nya fullträffar. Drammen besegrades med elva bollar hemma så Kiel åker till Norge med ena benet i EHF-cupens gruppspel.
16.00 Rhein-Neckar Löwen–GWD Minden
Sänds på Viaplay & Viafree
Rhein-Neckar Löwen kommer till den här matchen med tre raka förluster i bagaget, två Champions League och en i Bundesliga. Seger är viktigt för att inte tappa mark på Flensburg-Handewitt, Magdeburg och Kiel i toppen av tabellen. Det blir gott om svenskar på planen med landslagsspelarna Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Jesper Nielsen och Jerry Tollbring i hemmalaget och den landslagsmeriterade trion Andreas Cederholm, Dalibor Doder och Anton Månsson i det gästande laget.
16.00 Sverige–Montenegro
Sänds på TV10 & Viaplay
Här är genrepet inför EM, som Sverige inleder nästa fredag mot Danmark. Det blir samtidigt den sista landskampen i Lisebergshallen i Göteborg innan den jämnas med marken. Räkna med att alla svenska spelare kommer att få rejält med speltid under de två matcherna mot Montenegro.
16.50 Skjern–SG Flensburg-Handewitt
Sänds på Viaplay
Danska mästaren Skjern är en svår nöt att knäcka för de flesta lag och förra helgen kämpade de till sig ett kryss borta mot Pick Szeged. Jesper Konradsson och Jonathan Stenbäcken finns i hemmalaget och svenskkvartetten Tobias Karlsson, Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Simon Jeppsson hos gästerna. Karlsson, den tidigare svenska landslagskaptenen, har för övrigt chansen att bli vald till världens bästa försvarare av sajten Handball-planet.com, han är en av fyra nominerade till omröstningen.
17.00 Montpellier–IFK Kristianstad
Sänds på TV3 Sport HD, Viaplay & Viafree
Viktig match i grupp A får sjuan Montpellier, med Fredric Pettersson, tar emot åttan Kristianstad, med landslagsspelaren Philip Henningsson. Båda lagen jagar vitryska Brest som för tillfället sitter på den sista slutspelsplatsen en poäng före. Montpellier tog sin första seger förra veckan när de knäckte Rhein-Neckar Löwen på hemmaplan. Kan Kristianstad hitta tillbaka till det fina spel som gjorde att de besegrade Veszprem?

Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.