Nyheter

Herr / 19 januari 2021

Anton Lindskog återansluter till VM-truppen

Mittsexan Anton Lindskog flyger i eftermiddag ner till Kairo för att återansluta till den VM-trupp han fick lämna för två veckor sedan. 

– Lika frustrerande som det varit att vänta hemma, lika kul ska det bli att åka ner till VM-säger han.

När Anton Lindskog den 5 januari fick beskedet att han testat positivt för covid-19 tvingades han lämna VM-uppladdningen i Eskilstuna och har under tiden hållit igång på egen hand. Förhoppningen, både från hans och landslagsledningens sida, har varit att han skulle kunna komma tillbaka efter att det senaste pcr-testet visade negativt så fattades strax före lunch i dag beslutet att han ska flyga ner till Egypten.

Runt midnatt, om allt går som det ska, kommer han till spelarhotellet i Kairo. Han kommer att testas för covid på såväl flygplatsen som hotellet.

– Vi tog ut Anton i VM-truppen för att vi tror väldigt mycket på honom och vi vill gärna ge honom den här mästerskapserfarenheten. Hur mycket, eller i vilken omfattning, vi kommer att använda honom får vi avvakta och se. Först ska han komma på plats och vara med laget på de träningar och möten vi har, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Sverige säkrade i går gruppsegern efter att ha besegrat värdnationen Egypten med uddamålet. I huvudrundan väntar nu Belarus (onsdag 20.30), Slovenien (fredag, 20.30) och Ryska Handbollförbundets lag (söndag, 20.30).

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån