Nyheter

Herr / 19 januari 2021

Sveriges lagläkare isolerad

Den svenska lagläkaren Daniel Jerrhags covid-19-test den 17 januari var positivt och han har tillsvidare isolerats från övriga truppen. 

– Jag känner ingen som helst oro för varken min egen eller lagets del då jag hade covid-19 i mellandagarna. Det som gett utslag nu är ingenting annat än döda virusrester och jag mår helt bra, säger han. 

De svenska spelarna och ledarna har testats för covid-19 närmast dagligen sedan samlingen i Eskilstuna den 2 januari och har under resans gång fått tillbaka positiva svar på Anton Lindskog, som var en del av truppen, och Albin Lagergren, som inte hade anslutit till truppen när hans positiva test kom.

I går kom dock beskedet att testet från den svenske landslagsläkaren Daniel Jerrhag var positivt.

Jerrhag konstaterades smittad i covid-19 den 19 december och har varit frisk sedan 28 december. Det positiva svaret som nu kommit gör ändå att han måste följa IHF:s medicinska protokoll, och kan därmed inte komma tillbaka till laget förrän han lämnat två negativa tester. Han lämnade vid lunchtid i dag spelarhotellet.

– Det är väl ödets ironi att jag är en av dem som har tryckt på att de ska göra fler tester. Det är förstås frustrerande, men det viktigaste är att alla spelare och övriga ledare förblir friska, säger han.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån