Nyheter

Herr / 6 januari 2021

Även hemmamatchen mot Montenegro uppskjuten

I går stod det klart att EM-kvalmatchen i Montenegro spelas vid ett senare tillfälle på grund av ett positivt covid-19-test i svenska truppen. I kväll har beskedet kommit att även matchen som var tänkt att spelas i Eskilstuna på lördag skjuts upp. 

Europeiska Handbollförbundet har i kväll meddelat att även returmatchen mellan Sverige och Montenegro inte kan spelas som planerat den här veckan, detta på grund av det covid-19-fall som i går drabbade den svenska truppen. De svenska spelarna sitter i familjekarantän och kan inte träna eller samlas tillsammans förrän tidigast söndag, varför Sverige i händelse av match på lördag skulle behövt kalla in helt nya spelare och ledare.

– Det var inte en hållbar lösning sportsligt och framför allt inte ur hälsosynvinkel att med kort varsel kalla in folk från Sverige, Danmark och Tyskland för att kunna ställa ett lag på banan. Vi gjorde tidigare i dag en skrivelse till EHF med underlag från smittskyddsläkaren i Region Sörmland och har nyss fått besked att matchen inte ska spelas på lördag, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig.

”Efter att ha övervägt båda lagens synpunkter och särskilt tagit hänsyn till risken av ytterligare spridning av covid-19 bland spelarna och personerna runt matchen har EHF beslutat att även skjuta upp lördagens match till ett senare datum. Att spela den här matchen skulle sätta Sverige i en svår situation och ifrågasätta det sportsliga värdet av matchen under rådande omständigheter”, skriver EHF. 

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån