Nyheter

Herr / 22 januari 2019

Konradsson ansluter till svenska VM-truppen

En Jesper ut – en Jesper in. Mittnian Konradsson har anlänt till Herning och tränar med laget i eftermiddag, medan ljumskskadade mittsexan Jesper Nielsen inte kan spela mer i VM och har åkt hem.

• • •

I morgon möter Sverige Danmark i den sista matchen i huvudrundan i VM. Hoppet om en semifinalplats lever i allra högsta grad, men det krävs att Sverige har Danmark eller Norge bakom sig i tabellen efter morgondagens matcher. Om Norge besegrar Ungern behöver Sverige vinna med tre mål eller fler för gå till semifinal (tvåmålseger räcker om Sverige gör minst 30 mål).
Jesper Nielsen, som inte spelat de tre senaste matcherna i VM på grund av en ljumskskada, har i dag åkt hem till Tyskland.
– Jag och vårt medicinska team har gjort vad vi kunnat för att jag skulle kunna komma tillbaka i spel, men tyvärr har vi insett att det inte kommer att bli så bra att jag kan spela den här veckan. Det känns jättetråkigt att inte kunna vara med mer, men jag tror och hoppas att killarna löser semifinalplatsen, säger mittsexan som tog plats i EM:s All star team för ett år sedan.
Ingen ny linjespelare har kallats in då Fredric Pettersson skrevs in i truppen förra veckan. I stället har mittnian Jesper Konradsson kallats in. Han anslöt till laget tidigare i dag och finns med under träningen i Jyske Bank Boxen senare i eftermiddag.
– Det var inget att tveka på när Kristján (förbundskaptenen Andrésson) ringde och jag hade bara 25 minuter i bilen hit. Det ska bli kul att kliva in i VM och får jag chansen kommer jag göra allt jag kan för att vi ska ta oss till semifinal, säger Konradsson som til vardags spelar i danska mästarlaget Skjern.
Förbundskaptenen Kristján Andrésson:
– Det är tråkigt både för oss och Jesper Nielsen att VM är över för hans del. Vi har gjort vad vi kunnat, men hade inte klockan på vår sida den här gången. Bakåt känner vi oss trygga och vi har därför valt att kalla in Jesper Konradsson för att ge oss fler alternativ i anfallsspelet om det skulle behövas. ”Konny” har varit med förr, både i mästerskap och nu senast under delar av oktoberlägret, så han är kapabel att kliva in om det skulle behövas.
Konradsson spelade både EM 2016 och VM 2017 och har hittills spelat 41 landskamper.
Jim Gottfridsson, som skadade sig i segermatchen mot Ungern i onsdags, finns fortfarande kvar med truppen i Herning och hoppas på spel senare i turneringen om Sverige tar sig till medaljmatcherna.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån