Nyheter

Dam | Herr / 8 mars 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Herrarnas Champions League-gruppspel väntar på åttondelsfinaler och det är spelledigt i Bundesliga, men fem matcher med svenska inslag finns ändå på tv-menyn i de svenska kanalerna och streamingtjänsterna under helgen.

• • •

FREDAG
17.00 CSM Bukarest–Thüringer HC
Sänds på Viaplay
CSM Bukarest, med Sabina Jacobsen och Nathalie Hagman, är för tillfället skadedrabbat med stjärnor som Neagu, Mehmedovic och Kurtovic indisponibla. Frågetecken också för vår landslagskapten Jacobsen som missade förra helgens match. Bukarest jagar inför dagens sista gruppspelsmatch andraplatsen som just nu Vipers har, men norskorna möter å andra sidan giganten Györ i avslutningen vilket öppnar för Bukarest som möter gruppjumbon Thüringer, Mikaela Mässings kommande klubb.
19.00 Eskilstuna Guif–Ystads IF
Sänds på C More
Kim Andersson har tappat ledningen i assistligan till Karlskronas Tobias Nordahl, men har chans att ta tillbaka den i kväll då resan går till Södermanland och match mot Eskilstuna Guif som i kväll kan säkra kontraktet för nästa års Handbollsligan. YIF å sin sida jagar hemmaplansfördel inför slutspelet. Just nu ligger laget femma, på samma poäng som fyran Alingsås. Upp till Malmö är det två poäng och till tvåan Skövde fem poäng med fyra omgångar kvar att spela.
LÖRDAG
16.15 BK Heid–H65 Höör
Sänds på SHE Play
Två matcher återstår i SHE för H65 Höör med landslagstrion Mikaela Mässing, Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt och det kommer att avgöras i den sista omgången om H65 tar andra raka seriesegern eller om Skuru kan snuva skånskorna på den. Lagen möts nämligen i den sista omgången nästa fredag. Vinner H65 bortamatchen mot Heid räcker det med oavgjort i sista omgången för att vinna serien, blir det förlust här kommer seger att krävas mot Skuru.
SÖNDAG
15.00 Köpenhamn Håndbold–Metz
Sänds på Viaplay
Marie Wall är redo för comeback efter över tio månaders skadefrånvaro och därmed kan det bli fem svenskor på planen när Köpenhamn avslutar säsongens Champions League-spel. I laget finns som bekant även Johanna Bundsen, Hanna Blomstrand, Linn Blohm och Jenny Alm, där alla utom Alm kommer att finnas med när Sverige möter Ryssland i Eskilstuna 22 mars och i Norrköping mars. Köpenhamn kan inte förbättra sin femteplats, och missar därmed slutspelet, men har möjlighet att avsluta fint även om motståndet är tufft i form av klara gruppsegraren Metz. Köpenhamn imponerade stort i onsdags när Nykøbing Falster bortabesegrades med 40–30 efter 17 svenskmål (nio av Blohm, fem av Alm och tre av Blomstrand och med Bundsen 62-procentig i mål den stund hon stod.
17.00 Brest Bretagne–Buducnost
Sänds på Viaplay
Filippa Idéhn saknades för Brest förra helgen men är nu tillbaka på fransk mark igen. Det är redan klart att laget slutar sist i gruppspelet, men den avslutande matchen mot montenegriska Buducnost, som redan är klar trea, ska förstås spelas.
Text: Daniel Vandor
Foto: Avdo Bilkanovioc/Bildbyrån