Nyheter

Dam | Herr / 4 oktober 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

SHE, Handbollsligan, Bundesliga och Champions League – här är helgens matcher med landslagsspelare som sänds på svenska kanaler och streamingtjänster.

• • •

LÖRDAG
14.00 Skara HF–Skuru IK
Sänds på C More
Mathilda Lundström och Alexandra Bjärrenholt har inlett SHE med en seger och en förlust. Här skiljer inte mycket i stavningen, men spelmässigt är Skuru favorit mot Skara.

SÖNDAG
13.30 SG Flensburg-Handewitt–Füchse Berlin
Sänds på Viaplay & Viafree
Regerande mästaren SG Flensburg-Handewitt har redan tappat fem poäng i Bundesliga och ligger på femteplats. Det är bara seger som gäller här för Jim Gottfridsson och Simon Jeppsson (Hampus Wanne är nyopererad och spelar inte). Mattias Zachrisson rehabiliterar efter sin axeloperation i augusti.

15.00 Lugi HF–Eskilstuna Guif
Sänds på C More
Lugi svarade för en mäktig vändning borta mot Ystads IF i går och Lucas Pellas fortsätter att leverera både från vänstersex och strafflinjen. Efter debuten i Japan i somras är han uttagen till landskamperna mot Island 25 och 27 oktober.

16.00 H65 Höör–Boden Handboll
Sänds på C More
H65 Höör hade hade två spelare med när landslaget EM-kvalade mot Nordmakedonien och Portugal förra veckan. Högersexan Evelina Källhage leder skytteligan i SHE och Emma Lindqvist är stabil både framåt och bakåt för skånskorna.

17.00 Györ–IK Sävehof
Sänds på TV3 Sport HD och Viaplay
Det är premiär för Sävehof, med landslagsmittsexan Johanna Forsberg, i årets upplaga av Champions League. Motståndet är tuffast möjliga: regerande mästaren Györ på bortaplan i Ungern.

Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.

Text: Daniel Vandor
Foto: Christoffer Borg Mattisson