Nyheter

Herr / 5 juni 2019

Sverige EM-laddar i Jönköping och Alingsås

Kinnarps Arena i Jönköping och Estrad Alingsås – det är spelplatserna för Sveriges två landskamper inför EM på hemmaplan i januari. Motståndare i båda matcherna är Egypten.

• • •

För första gången på 18 år kommer de svenska handbollsherrarna i januari att få möjligheten att spela EM på hemmaplan. Gruppspelet spelas i Scandinavium i Göteborg och om Sverige går vidare därifrån väntar huvudrunda i Malmö Arena. Finalhelgen avgörs på Tele2 Arena i Stockholm som byggs om till en handbollsarena för 20 000 åskådare.
Göteborg blir också Sveriges bas inför mästerskapet, men de två förberedande landskamperna mot Egypten kommer att spelas i Kinnarps Arena i Jönköping den 5 januari och i Estrad Alingsås den 7 januari.
Det blir femte året i rad som Sverige mästerskapsladdar i Kinnarps Arena i samarbete med Hallbybollen. Varje gång har det varit 7 000 åskådare på läktarna.
– Det är få förunnat att få spelat ett mästerskap på hemmaplan och det är något jag alltid drömt om att få spela. Det kommer att bli en upplevelse för livet om man får möjlighet att vara med där. Att få ladda i en fullsatt arena i Jönköping, som vi gjort de senaste åren, och i Alingsås kommer att bli riktigt bra och Egypten är en tuff motståndare i våra förberedelser för att vara på topp inför EM, säger Jim Gottfridsson, som tillsammans med Mikael Appelgren och Max Darj ingår i det svenska lagkaptensrådet.
Darj kommer för övrigt att få återvända tilll sin tidigare hemmaarena Estrad Alingsås;
– Jag har bra minnen både från Kinnarps Arena där jag spelat Champions League med Alingsås HK och landskamper inför mästerskapen och från Estrad Alingsås som var min hemmaarena i många år. Där spelade jag också med landslaget under min första samling 2014, så jag hoppas att jag får uppleva såväl landskamperna i Jönköping och Alingsås som EM i januari, säger försvarsspecialisten Darj.
Fyra matcher återstår för de svenska herrarna den här säsongen. Först Spanien i Almeria den 12 juni och Österrike på Hovet den 16 juni i EHF Euro Cup, sedan väntar dubbla landskamper i Tokyo mot Japan den 20 och 22 juni.
Biljetterna till landskamperna mot Egypten i Jönköping och Alingsås i januari släpps under hösten.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån