Nyheter

Övrigt / 18 mars 2021

Handbollen i hållbart partnerskap med Stena Recycling

Stena Recycling etablerar sitt samarbete med Handbollslandslagen de kommande tre åren och kliver in som branschexklusiv partner. Stena Recycling kommer synas på båda seniorlandslagens matchtröjor och bidra med kunskap för att driva hållbarhetsarbetet. 

– Det är självklart att vi vill fortsätta utveckla våra evenemang till att vara än mer hållbara, inte bara miljömässigt utan också socialt och ekonomiskt, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB. 

De svenska seniorlandslagen i handboll fortsätter att beröra och senast i januari såg över två miljoner svenskar herrarnas VM-final mot Danmark. Den gångna helgen säkrade herrarna OS-biljetten efter ett imponerande kval i Berlin och nu till helgen är damerna i Spanien för att försöka göra detsamma.

Stena Recycling är ett av företagen som kommer att finnas med på landslagens resa mot nya mästerskapsmedaljer och kommer att exponeras på matchtröjorna och med arenareklam samt ha digital närvaro i tre år framöver. Avtalet löper över 2023 då Sverige står som arrangör för VM för såväl herrar (januari) som damer (december).

– Handbollen har en stark vilja att utvecklas, det tillsammans med vår gemensamma syn på fair play och jämställdhet ligger till grund för vårt samarbete under kommande tre år. Vår kunskap inom cirkulär omställning efterfrågas mer och mer, därför är det glädjande att få bidra till Handbollslandslaget arbete med dessa frågor, säger Mattias Nilsson, försäljnings- och marknadschef på Stena Recycling.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget:

– Idrottsrörelsen är en viktig pelare i samhället, i antalet utövare, men också i räckvidd. Handbollen är en av de största sporterna och vi ser det som självklart att sträva efter att nå nya nivåer i vårt hållbarhetsarbete, där vi nu genom samarbetet med Stena Recycling kommer få ytterligare kompetens och möjligheter.

Stena Recycling

Stena Recycling är Sveriges ledande återvinningsbolag. Företaget är i dag en helhetspartner som utvecklar hållbara cirkulära lösningar inom alla typer av verksamheter och har 1 600 engagerade medarbetare och 90 anläggningar över hela landet. Tillsammans skapar Stena Recycling långsiktiga lösningar varje dag för såväl kunder som för samhället i stort.