Nyheter

U-landslag / 27 november 2021

Förlust i första Scandiberico-matchen

De svenska U17-damerna förlorade med 17–25 mot Spanien när helgens spel i Scandiberico Tournament inleddes på fredagskvällen.

– Vi får jobba lite med anfallsspelet, konstaterade förbundskapten Pontus Ward Wiklund efteråt.

Den här helgen avgörs Scandiberico Tournament i Portugal för de svenska U17-damerna. Det är de första landskamperna sedan sommarens europamästerskap och i fredagens öppningsmatch väntade skarpt motstånd när Spanien ställde upp på motsatt planhalva.

Målmässigt var det en jämn inledning där Spanien var först med att lyckas hitta nätet. Den svenska kvitteringen kom dock omgående och därefter fortsatte lagen att turas om att göra mål varannan gång fram till det att Emma Mihailovic satte dit två i rad för Blågult.

Ungefär tjugo minuter in i matchen gjorde motståndarna sitt första ryck och i paus ledde de med 13–9. Även ut till den andra halvleken kom Spanien ut starkast och när de gjorde 17–10 begärde den svenska bänken timeout.

– Efter paus gjorde vi inte mål under de första 10–15 minuterna med lite slarv och sådant där. Det blev kontringar för dem där de gjorde några väldigt lätta mål. Då ryckte de ifrån och från det kom vi inte riktigt tillbaka, sade Pontus Ward Wiklund.

Matchen slutade 25–17 och inför turneringens fortsättning pekar förbundskaptenen framförallt på utvecklingspotential i offensiven.

– Vi har haft en träning och en match här, så vi håller på och börjar nu. I dag var det lite för många tekniska misstag som ledde till att vi inte gjorda så mycket mål, men försvarsmässigt var det bra matchen igenom. Vi hoppas komma med ett bättre anfallsspel i nästa match.

Med avkast samma tid (22:00, svensk tid) spelar Sverige mot Portugal på lördagskvällen.

SPANIEN–SVERIGE 25–17 (13–9)