Nyheter

U-landslag / 29 september 2023

U17-herrarna till Portugal med idel debutanter

16 spelare får chansen att dra på sig landslagströjan för första gången när U17-landslaget reser till Portugal för Scandiberico Tournament i inledningen av november. 

– Årgångarna 2006 och 2007 är väldigt starka och vi känner oss trygga med att ta ut en helt ny trupp, säger förbundskaptenen Toni Johansson 

I somras spelade U17-herrarna sina första landskamper och det blev en tredjeplats i European Open i Göteborg efter sju segrar på åtta matcher. Portugal (24–18) var ett av länderna som då besegrades medan enda förlusten kom kom mot slutsegraren Spanien (20–28).

Portugal och Spanien är också de två första motståndarna när Scandiberico Tournament avgörs i fyra olika städer i östra Portugal 2–4 november. Den tredje och sista motståndaren blir Norge.

– I European Open valde vi att enbart ta spelare födda 2006 och vi kan redan nu se att många av dem får stora roller i sina klubblag på en hög nivå vilket är väldigt bra. Till den här turneringen har vi valt att byta ut hela truppen med en blandning av spelare födda 2006 och 2007. Vi vill ge spelare födda 2007 en bra möjlighet att tidigt få spela matcher mot internationellt motstånd samtidigt som vi vill visa att det spelar mindre roll vilket år de är födda, säger förbundskaptenen Toni Johansson som har med sig Mathias Ekstrand som assisterande förbundskapten.

U17-TRUPPEN TILL SCANDIBERICO TOURNAMENT

2 november: Portugal (Figueira de Castelo Rodrigo)
3 november: Spanien (Meda)
4 november: Norge (Pinhel)

Målvakter:
Sixten Krantz, OV Helsingborg
Erik Andersson, IK Sävehof
Vänstersex:
Axel Hallberg, Önnereds HK
Timmy Karlsson, Alingsås HK
Mittsex:
Olle Bergius, Önnereds HK
Harry Cato Jablonsky, Lugi HF
Adam Rosberg, Ystads IF
Högersex:
Alfred Arnelin, OV Helsingborg
Allex Hugosson, Amo HK
Vänsternio:
Viktor Forsberg, LIF Lindesberg
Hannes Hölting Nilsson, Ystads IF
Max Haborn, Skånela IF
Mittnio:
Fabian Blomberg-Romero, IK Sävehof
Edvin Flinck, IK Sund
Högernio:
Noel Hurtig, Alingsås HK
Malte Månsson, HK Malmö
Samtliga spelare är debutanter

Foto: EHF