Nyheter

U-landslag / 8 mars 2019

U19-landslaget samlas i Helsingborg i april

Om en dryg månad är det dags för årets andra samling för herrarnas U19-landslag som förbereder sig för sommarens VM i Nordmakedonien. Många nya spelare får chansen att visa upp sig i Helsingborg 12–14 april.

• • •

Förra året vann det svenska U18-landslaget, ledda av förbundskaptenen Dennis Sandberg, EM i Kroatien och landslaget satsar nu mot U19-VM som går av stapeln i Nordmakedonien i augusti. Dit har Sandberg redan aviserat att det blir en helt ny uppställning jämför med EM-triumfen med undantag av tredjemålvakten Kristian Zetterlund (bilden) som är med och konkurrerar om en plats även till sommarens mästerskap.
I januari samlades landslaget i Västerås, 12–14 april är det dags för en ny samling i Helsingborg med en hel del nya, intressanta namn. Tre träningspass, en match mot ett svenskt klubblag (motstånd ej klart) och teoripass står på schemat.
– Det finns oerhört många duktiga spelare bland 00- och 01-orna och vi har hela tiden varit tydliga med att vi vill ge så många som möjligt chansen på våra samlingar och turneringar, säger Sandberg.
Sex av spelarna som kommer till Helsingborg har tidigare spelat U-landskamper, däribland Alingsås William Andersson Moberg och Skövdes Victor Ljungqvist som båda tvingades tacka nej till EM i somras på grund av skador. Inför sommarens VM kommer landslaget också att samlas i Halmstad 6–9 juni och spela Scandinavian Open Championship 25–28 juli.
Till sin hjälp i Helsingborg har Sandberg förbundstränarna Toni Johansson och Kalle Andersson samt målvaktstränaren Patrik Karlsson.
U19-LANDSLAGETS TRUPP TILL LÄGRET I HELSINBORG 12–14 APRIL
Målvakter:
Kristian Zetterlund, Redbergslids IK, 13 U-landskamper/0 mål
Linus Bergh, Täby HBK, debutant
Victor Boschian Hedberg, Lugi HF, debutant
Pontus Encrantz, Ystads IF, debutant
Vänstersex: 
Sebastian Spante, IK Sävehof, debutant
Isak Wallin, Skånela IF, debutant
Mittsex: 
Johan Palm, Lugi HF, 7/9
Alexander Regen, Alingsås HK, 6/8
Carl Friberg, HK Aranäs, debutant
Högersex: 
Karl Jönsson, Åhus Handboll, debutant
Hampus Karlsson, Ystads IF, debutant
Nio meter: 
William Andersson Moberg, Alingsås HK, 7/17
Victor Ljungkvist, IFK Skövde, 3/12
Adrian Hesslekrans, Lugi HF, 3/5
Albin Broman, Ystads IF, debutant
Evon Mohlin, IFK Kristianstad, debutant
Marcus Norrbrink, Önnereds HK, debutant
Theo Übelacker, Lugi HF, debutant
Text: Daniel Vandor
Foto: FPA