Nyheter

VM 2023 / 12 januari 2022

VM 2023 i Sverige – ett år kvar!

Idag, 12 januari, är det exakt ett år till Sverige spelar premiär i hemma-VM i Scandinavium i Göteborg. Polen och Sverige delar på värdskapet för VM 2023 och svenska spelorter är, förutom Göteborg, även Jönköping, Kristianstad, Malmö och Stockholm*.  

Senast Sverige premiärspelade i ett hemmamästerskap i handboll var i EM i januari 2020. Då såg nästan 12 000 personer Sverige vinna mot Schweiz i Scandinavium.
– EM-premiären i Scandinavium för två år sedan ger mig fortfarande rysningar. Det var en magisk känsla att få uppleva ett mästerskap inför en fanatisk hemmapublik. VM 2023 har varit ett långsiktigt mål och jag hoppas att vi kommer att kunna leverera lika bra på planen som jag vet att publiken kommer att göra på läktarna, säger Sveriges lagkapten Andreas Palicka.

”Vår ambition är att genomföra ett mästerskap för fulla hus”

Snart är det alltså dags igen. Den 12:e januari 2023 inleder Sverige sin VM-resa i samma arena som senast.
– När Sverige och Polen för fem år sedan ansökte om det 28:e världsmästerskapet i handboll kände vi att det var långt kvar till mästerskapet. Men tiden går fort och nu återstår endast ett år innan vi öppnar grindarna till arenorna i Sverige. Vår ambition är att genomföra ytterligare ett mästerskap för fulla hus och med massor av fans på läktarna, säger Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023.

VM i handboll spelas 11–29 januari 2023 där hela mästerskapet inleds i Katowice i Polen. Med ett år kvar har också IHF (Internationella Handbollsförbundet) bekräftat matchschemat för mästerskapet. Matcherna kommer att spelas i nio städer med start i Polen och i Göteborg och Jönköping i Sverige. Finalveckan spelas på Tele2 Arena i Stockholm.

* För IHF återstår ett sista inspektionsbesök för att slutgiltigt bekräfta spelorterna.

Ladda ner matchschemat som pdf här

För mer information kontakta:
Krister Bergström, VD Handbolls-VM 2023 Sverige AB.
[email protected], 070-352 56 22.

Mats Olsson, medieansvarig Handbolls-VM 2023 Sverige AB.
[email protected], 070-633 61 30

Säkra din plats på läktaren på www.handball23.com