Nyheter

Herr / 24 maj 2021

OS-drömmen borta för Linus Persson

Säsongen är över för Linus Persson. Högernian opereras på onsdag och är borta i minst tre månader. 

– Det känns skit att inte få slåss om en OS-plats, men för framtiden är det här det bästa, säger 28-åringen. 

Linus Persson var en av Sveriges främsta målskyttar i VM i januari innan han tvingades avbryta turneringen på grund av en hjärnskakning och han fick därmed se medaljmatcherna från hemmet i Paris.

I OS-kvalet i mars var han tillbaka och en av spelarna som sköt hem biljetten till Tokyo, men där kommer han själv inte kunna vara med.

En dryg vecka innan EM-kvalet i april skadade han tummen och även om han har kunnat spela igen efter det står nu klart att han måste opereras. Han spelade sista matchen med sitt Ivry i går och opereras på onsdag.

– Det har varit ett svårt beslut. Jag hade kunnat chansa och operera efter OS, men då hade jag också vetat att jag skulle vara borta från klubblaget nästan hela hösten. Nu finns chansen att jag är tillbaka igen när ligaspelet startar till hösten, säger Persson som därmed inte kommer att kunna bli aktuell för OS.

– Det känns skit att inte få slåss om en OS-plats, men för framtiden är det här det bästa. Men det är surt när jag tränat och siktat så länge mot OS som är bland det största man kan vara med om. Nu får jag sikta på Paris om tre år!

Förbundskaptenen Glenn Solberg:

– Även om det är tråkigt både för oss och för honom att han inte kan vara aktuell för OS så tycker jag att han fattade rätt beslut och jag respekterar det till 100 procent.

Linus Persson var uttagen till ett landslagsläger på Playitas 10–17 juni, men ersätts där av Lugi HF:s Theo Übelacher.

Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån