Nyheter

Dam | Herr / 26 april 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Semifinaler i Sverige, kvartsfinal i Champions League och EHF-cupen och toppmöten i Bundesliga – här är matcherna som sänds i svenska kanaler och streamingtjänster under helgen med svenska landslagsspelare involverade.

FREDAG
19.00 IFK Kristianstad–Alingsås HK
Sänds på C More
IFK Kristianstad har åtta raka semifinaler och har spelat sex av de senaste sju SM-finalerna, Alingsås HK har nått semifinal för sjätte året i följd och har spelat fyra av de fem senaste SM-finalerna. Nu möts de senaste årens giganter i Handbollsligan redan i semifinalen och hemmalaget, med Philip Henningsson och födelsedagsbarnet Valter Chrintz (19 år i dag), är favorit. Förutom finalsegrarna 2015, 2016 och 2017 slog Kristianstad även ut Alingsås i kvartsfinalen 2012 och 2013.
19.00 IFK Skövde–IK Sävehof
Sänds på Sportkanalen & C More
Jack Thurin landslagsdebuterade för två veckor sedan och kliver nu in i sin första semifinal i Handbollsligan. Både han och Skövde har haft en väldigt fin säsong och vann samtliga tre möten i ligan mot Sävehof. Skövde slog ut Lugi med 3–0 i matcher medan Sävehof kämpade ner vicemästaren Malmö med 3–1 i matcher, mycket tack vare ett effektivt sju mot sex-spel.
LÖRDAG
18.00 PGE Vive Kielce–Paris Saint-Germain
Sänds på Viaplay & Viafree
Liksom förra året möts Kielce och PSG i kvartsfinalen i Champions League. Då vann PSG båda mötena och får ses som klar favorit även här. Kopplas Kim Ekdahl Du Rietz och hans PSG grepp om platsen i Final Four i Köln?
SÖNDAG
13.30 THW Kiel–Bergischer HC
Sänds på Viaplay & Viafree
Niclas Ekbergs och Lukas Nilssons Kiel ser ut att vara det enda laget som kan hota Flensburg-Handewitt i jakten om Bundesligatiteln. Senast blev det en viktig bortaseger mot Füchse Berlin, nu väntar hemmamatch mot säsongens överraskningslag Bergischer. Nykomlingen, med Max Darj och Linus Arnesson i laget, ligger sjua i ligan, en poäng från femteplatsen.
15.00 Füchse Berlin–TSV Hannover-Burgdorf
Sänds på Viaplay
Füchse Berlin med Mattias Zachrisson i storform (sex mål som mittnia mot Stuttgart i går) jagar en Final Four-plats i EHF-cupen. Laget har ett väldigt fint utgångsläge efter att ha vunnit bortamötet förra helgen med hela 34–26. Füchse är regerande mästare och har varit i Final Four fyra av de fem senaste åren.
16.00 SC Magdeburg–Rhein-Neckar Löwen
Sänds på Viaplay & Viafree
Efter 27 omgångar har båda lagen tagit 42 poäng och de slåss för tillfället om tredjeplatsen i Bundesliga (upp till Kiel är det sex poäng, till Flensburg-Handewitt tio). Båda lagen förlorade förra helgen: Daniel Petterssons och (skadade) Albin Lagergrens Magdeburg mot Erlangen, Rhein-Neckar Löwen med svenskkvartetten Mikael Appelgren, Andreas Palicka, Jerry Tollbring och Jesper Nielsen (skadad) hemma mot Flensburg-Handewitt.
17.30. H65 Höör–IK Sävehof
Sänds på Sportkanalen & C More
De två senaste åren har de möts i SM-finalen, men i år stöter H65 Höör och Sävehof på varandra redan i semifinalen. H65 var överlägset i första matchen (32–21), men Mikaela Mässing, Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt fick se sig besegrade av Olivia Mellegård, Emma Fernis, Johanna Forsberg & Co i onsdags. Mässing (8) och Fernis (4) var målbäst av de sex landslagsspelarna senast. Nu är det dags för rond tre i semifinalserien.
17.30 Skuru IK–Lugi HF
Sänds på SHE Play
Efter uddamålsförlusten i första omgången i höstas hade Skuru radat upp 25 raka segrar i serie och slutspel innan laget överraskande gick på pumpen borta mot Lugi i onsdag (25–32). Högersexan Mathilda Lundström noterades för tre mål i matchen, högernian Alexandra Bjärrenholt för ett. Matchen spelas i Eriksdalshallen.
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån