Nyheter

Dam | Herr / 8 februari 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Mycket Champions League i helgen för våra landslagsspelare – här är matcherna med dem som sänds i svenska kanaler eller streamingtjänster under helgen.

• • •

LÖRDAG
17.00 Ystads IF–Lugi HF
Sänds på C More
Handbollsligans assistkung Kim Andersson leder sitt YIF mot Lugi i Slaget om Ystad, en handbollsfest i Ystad Arena som även involverar matchen HK Malmö–IFK Ystad två timmar tidigare. Kim & Co ligger fyra i tabellen, två poäng från Skövde på andraplatsen.

17.30 Telekom Veszprem–FC Barcelona
Sänds på Viaplay
Prestigemöte i Champions League även om Veszprem för tillfället återfinns först på fjärdeplatsen inför hemmamötet med gruppettan Barcelona. Andreas Nilsson, som har ett fint VM med sig i bagaget, är en nyckelspelare i det ungerska laget. ”Stycket” är inte enda svensk på planen, matchen döms nämligen av VM-domarna Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

17.30 Montpellier HB–HC Mesjkov Brest
Sänds på Viaplay
Champions League-mästare i våras, jumbo just nu. Seger är närmast ett måste för Fredric Petterssons Montpellier som bara vunnit en match av de tio inledande. Vid seger klättrar laget förbi motståndaren från Vitryssland, Mesjkov Brest, som tillsammans med Kristianstad slåss om den sista slutspelsplatsen.

SÖNDAG
14.00 Thüringer HC–CSM Bukarest
Sänds på Viaplay
Nathalie Hagman och Sabina Jacobsen kan säkra en plats i kvartsfinalen i Champions League med CSM Bukarest. Då krävs dels seger mot jumbon Thüringer samtidigt som Krim behöver förlora mot ungerska FTC. Går det inte vägen nu har Bukarest ytterligare tre chanser att göra det.

15.00 Metz–Köpenhamn Handboll
Sänds på Viaplay & Viafree
Barn en av fem svenskor – lagkaptenen Jenny Alm – spelade när Köpenhamn besegrade Ålborg i ligan med 32–27 i veckan. På söndag är det match i Frankrike, mot gruppettan Metz i Champions League. Köpenhamn har just nu den sista kvartsfinalplatsen, men Odense jagar bakom på samma poäng.

17.00 Motor Zaporpzhye–SG Flensburg-Handewitt
Sänds på Viaplay & Viafree
Flensburg-Handewitt, utan Jim Gottfridsson, men med VM-spelarna Simon Jeppsson och Hampus Wanne vann i går sin 20:e match på 20 försök i säsongens upplaga av Bundesliga (två mål var av Simon och Hampus). Nu är det dags för återstart även i Champions League och bortamatch i Ukraina. Flensburg-Handewitt ligger trea i gruppen, men har bara tre poäng respektive fyra poäng tillgodo på Celje och Skjern som ligger utanför slutspelsplatserna.

17.00 HC PPD Zagreb–Skjern Håndbold
Sänds på Viaplay
Jesper Konradssons Skjern, som förra säsongen överraskande slog ut Veszprem, ligger åtta och sist i grupp B i Champions League, men har goda chanser att förbättra den placeringen här. Det är jämnt i gruppen, till Celje och Motor Zaporozhye är det bara en poäng, till Zagreb två, till Nantes tre och till Flensburg-Handewitt fyra. Viktig match mot Zagreb här således.

19.00 Buducnost–Brest Bretagne
Sänds på Viaplay
Tuff uppgift för Filippa Idéhn och hennes Brest, som ligger sist i grupp 1 i Champions League: bortamatch mot montenegrinska Buducnost som har tagit full pott på hemmaplan den här säsongen.

19.30 BM Granollers–THW Kiel
Sänds på Viaplay & Viafree
Niclas Ekberg och Lukas Nilsson var två av de bästa svenska spelarna i VM i januari och formen har hållit i sig även efteråt. I går var de tillbaka i Bundesliga och blev Kiels bästa målskyttar i segermatchen borta mot Göppingen (29–25). Lukas gjorde nio mål och Niclas sex. Nu åker de till Spanien för den första matchen i EHF-cupens gruppspel där Granollers står för motståndet. Övriga lag i gruppen är polska Azoty-Pulawy och danska GOG.

Text: Daniel Vandor
Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.