Nyheter

Landslaget / 11 oktober 2023

SVT sänder landslagshandboll i ytterligare tre år

Sveriges VM- och EM-kvalmatcher och övriga landskamper på hemmaplan kommer att sändas i SVT även de kommande tre åren. Första matchen inom det nya avtalet spelas redan i morgon då damlandslaget tar emot Färöarna i den första EM-kvalmatchen.

Damernas förbundskaptenen Tomas Axnér skrev i våras på ett nytt kontrakt till sommaren 2026Glenn Solberg gjorde detsamma med herrlandslaget förra veckan.

I dag är det klart även SVT:s samarbete med handbollslangslaget kommer att fortsätta lika länge.

Landslagssäsongen inleds på riktigt i morgon kväll då de svenska damerna tar emot Färöarna i Uppsala i den första av sex matcher i kvalet till EM 2024. Den matchen – liksom alla kommande VM- och EM-kvalmatcher på svensk mark och övriga hemmalandskamper till sommaren 2026 – sänds i SVT.

– Vi jobbar ständigt med att få till en bra geografisk spridning av våra landskampsorter och tillgängliggöra landskamperna för så många som möjligt, både som livepublik och via tv. Vi har haft ett mycket bra partnerskap med SVT de senaste åren och ser fram emot att fortsätta utveckla våra handbollssändningar till alla Sveriges idrottsintresserade de kommande åren säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Intresset kring handbollslandslaget har ökat de senaste åren, mycket på grund av att de svenska herr- och damlandslagen har sju raka topp fem-placeringar i OS, VM och EM.

– Intresset kring handbollslandslaget har ökat de senaste åren i takt med starka svenska framgångar på både dam- och herrsidan och vi är glada att fortsatt kunna erbjuda våra tittare handboll på hög nivå, säger Marcus Törngren, evenemangschef på SVT.

KOMMANDE SÄNDNINGAR I SVT

12 oktober: Sverige–Färöarna, EM-kval, damer (Uppsala)
2 november: Sverige–Ukraina, herrar (Eskilstuna)
24 november. Sverige–Tyskland, damer (Ystad)
26 november: Sverige–Tyskland, damer (Lund)
5 januari: Sverige– Japan, herrar (Jönköping)
7 januari: Sverige–Japan, herrar (Ängelholm)
Under våren kommer damerna spela två EM-kvalmatcher på hemmaplan och herrarna ett eventuellt VM-kval

Foto: Linda Carlsson