Nyheter

Dam | Herr / 19 april 2019

Så följer du landslagsspelarna i helgen

Det drar ihop sig i slutstriderna i Bundesliga, EHF-cupen, Handbollsligan och SHE – här är matcherna som sänds i svenska kanaler och streamingtjänster under påskhelgen med svenska landslagsspelare involverade.
FREDAG
18.10 H65 Höör–IK Sävehof
Sänds på Sportkanalen & C More
Dags för den första semifinalen mellan H65 Höör och IK Sävehof, lagen som möts i de två senaste SM-finalerna (H65 vann guld 2017 och Sävehof 2018). I serien vann H65 båda mötena, 26–25 borta och 29–23 hemma. Landslagsspelaren Mikaela Mässing har varit målbäst i dessa två möten – hela 20 bollar har hon bombat in mot Sävehof den här säsongen. Ytterligare fyra landslagsspelare finns på banan: H65:s Emma Lindqvist och Sofia Hvenfelt samt Sävehofs Olivia Mellegård och Emma Fernis.
SÖNDAG
13.30 HC Erlangen–SC Magdeburg
Sänds på Viaplay
Albin Lagergren är nyopererad och spelar inte mer den här säsongen, men ligatrean Magdeburg har ändå en svensk landslagsspelare i truppen i form av Daniel Pettersson. Serietrean Magdeburg har sex poäng upp till Kiel och ytterligare två till Flensburg-Handewitt och gästar nu tabelltian Erlangen.
15.00 TSV Hannover-Burgdorf–Füchse Berlin
Sänds på Viaplay
Vi är framme i kvartsfinalen i EHF-cupen och det är här ett heltyskt möte där Mattias Zachrisson och hans Füchse Berlin, som vunnit cupen  2015 och 2018, jagar en femte Final Four-platsen på sex år. Returen spelas i Berlin nästa helg. a
16.25 Rhein-Neckar Löwen–SG Flensburg-Handewitt
Sänds på Viaplay & Viafree
Härligt topp- och svenskmöte i Bundesliga där den stora pressen ligger på hemmalaget. Förlust här och chanserna till Champions League-spel nästa säsong minskar drastiskt, medan seger för att hoppet fortfarande leder. Hemmalaget mönstrar svensktrion Andreas Palicka, Mikael Appelgren och Jerry Tollbring (Jesper Nielsen är skadad) och vann i går borta mot Hannover-Burgdorf med 30–28 efter fem mål av Tollbring och tolv räddningar av Appelgren. Serieledaren Flensbuerg-Handewitt hade en enklare resa hemma mot Gummersbach i går och vann med 28–20 efter två mål av Jim Gottfridsson. Simon Jeppsson och Hampus Wanne var mållösa i den matchen.
MÅNDAG
17.15 Alingsås HK–Ystads IF
Sänds på Sportkanalen & C More
Det är lika på två efter de fyra första kvartsfinalerna och liksom förra året går den här serien till fem matcher och ett avgörande i Estrad Alingsås. Kim Anderssons Ystads IF ledde med 7–2 i inledningen av hemmamatchen i onsdags men föll sedan tillbaka och fick se sig besegrade (21–28). Kan YIF ta revansch? Eller går AHK till sjätte raka semifinalen?
Sugen på att se ännu fler matcher från olika ligor och länder? Handbollskanalen.se, Everysport.tvTV-matchen.nu och Tv.nu listar massor av matcher.
Text: Daniel Vandor
Foto: Bildbyrån