Nyheter

EM 2020 | Herr / 7 augusti 2019

Tobias Karlssons avskedsmatch sänds på Handbollslandslaget.se

Det blev trippla SM-guld med Hammarby, tolv säsonger i och två titlar i Bundesliga, Champions League-seger och 180 landskamper – men nu är det dags för landslagslegendaren Tobias Karlssons sista match. Och det är inte vilken match som helst.

På lördag kommer försvarsspecialisten Tobias Karlsson att hyllas av en hel handbollsvärd då hans All Star Team, bestående av spelare som betytt mycket för honom i hans karriär, möter SG Flensburg-Handewitt i en fullsatt Flens Arena. Biljetterna till matchen tog slut snabbt – inte så konstigt med tanke på vilket världslag som Tobias Karlsson har fått ihop.
Oscar Carlén gör comeback, Johan Jakobsson och Mattias Andersson likaså. Dessutom kommer Bengan Boys-legendarerna Ljubomir Vranjes och Staffan Olsson återigen spela tillsammans.
Dessutom kommer de svenska landslagsspelarna Andreas Nilsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Kim Andersson, Jim Gottfridsson, Simon Jeppsson och Hampus Wanne att finnas på planen. Flera nuvarande och tidigare internationella toppspelare, än så länge hemliga, kommer också att finnas på planen.
Många medaljer samlas alltså på samma plan och för att de svenska handbollsfansen ska få möjlighet att se matchen kommer Handbollslandslaget att sända matchen, i samarbete med EM 2020 som spelas i Sverige i januari nästa år.
– Tobias Karlsson är en av handbollslandslagets viktigaste spelare genom åren, inte bara genom insatserna på planen utan även hans engagemang för HBTQ-frågor utanför planen, kommenterar Stefan Lövgren, VD för Svenska Handbollslandslaget.
Sändningen av matchen har gjorts möjlig genom ett samarbete med EM 2020.
– Det är snart dags för härlig EM-handboll i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi tyckte att det var ett fint avstamp för kommande säsong att möjliggöra att svenska handbollsfans skulle kunna få se dels tidigare EM-vinnare men även dagens landslagsspelare i Flensburg-Handewitt som förhoppningsvis ska föra Sverige till fina framgångar i EM, kommenterar Krister Bergström, VD för EM 2020 i Sverige.
Tobias Karlsson spelade sin sista tävlingsmatch i juni och fick då lyfta Bundesligabucklan för andra året i rad. Efter EM i januari kliver han in i ledarstaben i det svenska herrlandslaget i en roll som team manager.
Matchen startar 16.00 på lördag (10 augusti) och sänds gratis på Handbollslandslaget.se och Facebook.com/handbollslandslaget.
TOBIAS KARLSSONS ALL STAR TEAM 
Målvakter: Mattias Andersson, Janne Ekman, Michael Åström
Vänstersex: Martin Svensson, Anders Eggert
Mittsex: Andreas Nilsson, Jacob Heinl, Bjarte Myrhol
Högersex: Olle Johannesson, Ahmed El-Ahmar
Vänsternio: Kim Ekdahl Du Rietz, Rasmus Lauge, Thomas Mogensen, Lars Kaufmann
Mittnio: Ljubomir Vranjes, Lukas Karlsson, Patrik Fahlgren, Dalibor Doder, Kentin Mahé
Högernio: Staffan Olsson, Kim Andersson, Oscar Carlén, Johan Jakobsson
På bänken: Martin Schmidt, Bo Nilsson (materialare), Jesper Lindgren (fysioterapeut)
SVENSKAR I SG FLENSBURG-HANDEWITT
Hampus Wanne (V6)
Simon Jeppsson (V9)
Jim Gottfridsson (M9)